Search here...

Feedzy Demo Page

IT-VK s.r.o. > Feedzy Demo Page
  • Vydali jsme Přehled kybernetických incidentů za září 2024

    Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) v září evidoval 21 kyberbezpečnostních incidentů. Jedná se tak o snížení na průměrnou roční hodnotu oproti předchozím dvěma letním měsícům. Pouze jeden z celkového počtu incidentů byl klasifikován jako významný, zbylých 20 bylo méně významných. Stejně jako v předchozích měsících i nadále zůstává nejpočetnější kategorií Dostupnost. V září ji však tvořily zejména incidenty spojené s technickou závadou, v některých případech ve spojitosti s výpadky dodávek elektřiny během záplav či přímo jejich vlivem.

  • Čeští experti podporují Bhútán v posilování kybernetické bezpečnosti

    Rostoucí počet kybernetických incidentů představuje pro vlády významnou výzvu při ochraně občanů a kritické infrastruktury. Z tohoto důvodu pořádá Velvyslanectví České republiky v Novém Dillí ve spolupráci s Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), agenturou GovTech Bhútán a honorárním konzulátem České republiky v Thimphu třídenní seminář. Seminář se bude konat ve dnech 9. až 11. října 2024 v bhútánském Thimphu. Cílem je posílit připravenost a odolnost bhútánských státních institucí pomocí odborného školení a sdílení osvědčených postupů. Program, který je organizován pod záštitou Agendy 2030 a CyberVac Ministerstva zahraničních věcí České republiky, zahrnuje diskuse o nejnovějších právních přístupech a strategiích v oblasti kybernetické bezpečnosti, zhodnocení současných výzev v různých institucích a zkoumání způsobů, jak získávat nové talenty v oblasti kybernetické bezpečnosti.

  • NÚKIB podepsal memorandum o porozumění s litevským Regional Cyber Defence Centre

    Další významnou spolupráci zpečetil 1. října 2024 Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) podpisem memoranda o porozumění s litevským Národním centrem kybernetické bezpečnosti (NKSC).

  • Prezident ČR Petr Pavel navštívil sídlo Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost v Brně

    Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (dále NÚKIB nebo Úřad) měl tu čest přivítat 9. října 2024 ve svém brněnském sídle prezidenta České republiky Petra Pavla. Během této návštěvy vedení NÚKIB představilo prezidentovi hlavní oblasti činnosti, vizi budoucího rozvoje a směřování a také vybrané strategické projekty. Primárně se diskutoval návrh nového zákona o kybernetické bezpečnosti, aktuální hrozby a rizika v kyberprostoru či plán výstavby nového sídla Úřadu v brněnských Černých Polích. Odborníci z NÚKIB pro pana prezidenta také připravili praktické ukázky bezpečnostní techniky TEMPEST, penetračního testování či proaktivní detekce kybernetických hrozeb.

  • Zástupci NÚKIB sdíleli zkušenosti s bojem proti ransomware na summitu Bílého domu ve Washingtonu

    Náměstek ředitele pro řízení Sekce strategických agend a spolupráce Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Pavel Štěpáník a Cyber Attachée pro spolupráci s USA a Kanadou Berta Jarošová zastupovali Českou republiku na čtvrtém ročníku International Counter Ransomware Summit, který ve Washingtonu organizovala Anne Neuberger, zástupkyně asistenta prezidenta a zástupkyně poradce pro národní bezpečnost v oblasti kyber a nových technologií.